Uncategorized

Despre terapia on line

Discutii despre sentimente, trairi, suflet, dorinte, evolutie, au existat intotdeauna. La inceput misiunea intelegerii ratiunii si trairilor umane era apanajul invatatilor, al clericilor si al celor care se ocupau cu religia sau filosofia.
Timpurile moderne transforma studiul psihicului uman in stiinta. Psihoterapia clasica presupune un psihoterapeut si un client sau pacient care stau in intimitatea unei incaperi si poarta o discutie. Cu timpul, formele de psihoterapie au evoluat spre modalitati din ce in ce mai complexe de abordare a fiintei umane si a cresterii psihologice, de la terapia de grup la art terapie, meloterapie, aromoterapie etc.
Terapia on line desi este inca o modalitate controversata de terapie, contrazisa de catre adeptii terapiei clasice, prinde din ce in ce mai mult contur si teren. Timpul redus, distantele, implicarea in diverse activitati face ca discutia on line sa devina o modalitate din ce in ce mai raspandita de socializare si relationare.
Anumite persoane, datorita trasaturilor de caracter sau chiar a patologiei dezvoltate, prefera discutia on line unei discutii fata in fata, prefera sa imbine confortul casei cu relatia terapeutica.
Un aspect negativ adus ca si critica terapiei on line, este dat de posibila lipsa a feed back-ului autentic si de posibila interpretare eronata a cuvantului scris. O mare parte a relatiei terapeutice se bazeaza pe tonalitatea vocii, pe interpretarea posturii, a privirii, lucruri care pot lipsi din terapia on line. Acest tip de terapie nu poate atinge profunzimea terapiilor clasice, dar se constituie intr-o forma utila de echilibrare si de relationare.

Pentru cine este utila psihoterapia online?

Este evaluarea si terapia online potrivita pentru mine? Cei mai multi sunt de acord ca terapia traditionala este cel mai bun mijloc de schimbare autentica. Totusi, fiecare persoana este unica, fiecare problema este aparte si fiecare este liber sa isi aleaga modalitatile care i se potrivesc cel mai bine.
Daca
1.Aveti un program incarcat care nu va permite sa va deplasati la un cabinet psihologic.
2. Ideea de a suna un terapeut, de a stabili o intalnire, de a merge la cabinet vi se pare deplasata sau prea mult.
3. Locuiti intr-un oras in care nu exista un cabinet de specialitate sau intr-o tara straina, preferand insa o relatie cu un terapeut roman.
Daca ati raspuns adevarat la oricare din intrebarile de mai sus si credeti ca veti beneficia de pe urma terapiei, ajutorul oferit de un terapeut online poate fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Functioneaza psihoterapia online?

Parerile sunt impartite atat in printre clienti cat si printre profesionisti. Asa cum fiecare tip de terapie are adepti si persoane care considera ca nu i se potriveste, si terapia on line are persoane care au fost ajutate si persoane pentru care sistemul s-a dovedit ineficient.
Practicata corect, etic si cu responsabilitate, terapia online poate fi o
alternativa la terapia traditionala.

Ca si orice alt tip de terapia, terapia on line este in primul rand o relatie. Nu exista un terapeut bun pentru toata lumea, dar exista un terapeut bun pentru dumneavoastra. Daca simtiti ca relatia nu functioneaza, ca sentimentul de incredere sau de siguranta nu este prezent, nu ezitati sa intrerupeti relatia si sa cautati un alt terapeut.
Intrebati orice va framanta in legatura cu terapeutul, ce studii are, ce experienta, nu va sfiiti sa cereti amanunte atunci cand aveti nevoie de ele.

Comments Off on Despre terapia on line